Ostali plusevi

Zapremina+

Zapremina+

Plus za dodatni prostor u unutrašnjosti sa istim dimenzijama s vana! U Gorenje+ asortimanu ponuđen je ugradbeni frižider i zamrzivač sa neto zapreminom od 268 litara i optimalnom iskorištenošću unutrašnjeg prostora. Police, ladice i drugi odjelci su dizajnirani sa užurbanim tempom života na umu. Pojedinačne ladice sadrže dva odjeljka sa 0 °C. Ova funkcionalnost omogućava duže čuvanje većih količina svježe hrane.
Upravljanje s LED displejom

Upravljanje s LED displejom

Plus za savršenu kontrolu temperaturnih zona u uređajima! Ovo je moguće zahvaljujući LED displeju. Vrhunsku klasu Gorenje+ modela karakterišu dva displeja za odvojeno upravljanje temperaturama u frižideru i zamrzivaču. Moći ćete se osloniti na funkcije kao što je Freeze+, kako biste ubrzali proces zamrzavanja jednostavnim dodirom na funkciju, te funkciju More+ koja vam omogućava da ohladite veću količinu hrane istovremeno. Ukoliko se temperatura u uređaju poveća, frižider će vas upozoriti na LED displeju i sa zvučnim signalom.

No frost+

Plus za smrznutu hranu koja se ne lijepi jedna za drugu! No frost+ tehnologija ne samo da onemogućava nakupljanje leda na namirnicama i na stranicama zamrzivača; ona ujedno čuva hranu u istom obliku u kojem je bila kada je ostavljena u zamrzivač. Ovo olakšava pronalazak namirnica i omogućava da hrana ima kvalitet, boju i aromu uz optimalno korištenje raspoloživog prostora. Kombinacija intenzivne cirkulacije zraka i odstranjivanje vlažnosti rješava vas napora odmrzavanja i čišćenja nakupljenog leda.
Svježe+ za idealno rashlađenu i svježu hranu

Svježe+ za idealno rashlađenu i svježu hranu

Plus za idelno rashlađenu i svježu hranu! Inovativan dizajn omogućava unošenje hladnog zraka direktno u specijalno namijenjene ladice. Ladice sa najnižom temperaturnom zonom u frižiderskom dijelu će održati vaše voće, povrće i meso duže svježim.
Očuvano+ za svježinu povrća

Očuvano+ za svježinu povrća

Plus za čvrsto i hrskavo povrće! Neke vrste povrća održavaju svoju čvrstoću i hrskavost u okruženju sa dovoljnom količinom vlažnosti. Vlažnost u ladici za povrće može se jednostavno podesiti otvaranjem ventilacijskih otvora. Kao sve ladice za posebnu namjenu, Crisp+ se može izvući, što nudi idealan pogled na sadržaj ladice.
Užina+

Užina+

Plus za serviranje vaše omiljene užine! Ova posuda sa specijalnim sistemom zatvaranja je idealna za pohranjivanje hrane kao što su sirevi, salame, kriške hljeba, paštete, sendviči, puter i druge slične namirnice. U ovoj posudi, hrana se neće isušiti; šta više, posuda se može izvaditi iz frižidera i koristiti za posluživanje namirnica koje se nalaze u njoj. Montirana je ispod staklene police na klizaču koji omogućava pomjeranje lijevo ili desno po potrebi kako bi se omogućila najbolja iskorištenost prostora ispod.

Plitke police u vratima

Plus za sitne namirnice! Police u vratima vašeg ugradbenog frižidera omogućavaju stabilno pohranjivanje malih boca i tuba koje želite češće koristiti. Ovakve namirnice su više dostupne i iskorištenost prostora je dodatno optimizirana.
Duboka polica u vratima

Duboka polica u vratima

Plus za velike staklene boce i plastične boce od 2.5 litra! Oblik držača omogućava čvrsto prijanjanje koje sprječava pomjeranje boca, držeći ih uvijek na mjestu i jednostavno dostupnim.
Sjajna zaštita

Sjajna zaštita

Plus za dojam prestiža i dodatne zaštite važnih dijelova aparata! U svim frižiderima i zamrzivačima Gorenje+ police, posude i ladice zaštićene su sa visoko kvalitetnom presvlakom od nehrđajućeg čelika. Izgled unutrašnjosti jednostavno izgleda bolje i dodatno ojačan i zaštićen.
Držač za boce

Držač za boce

Plus za zgodno odlaganje boca vina i drugih napitaka! Držač se može sigurno postaviti na bilo koju policu u frižideru, ili upotrebljavati negdje drugo - kao pouzdan držač boca za napitake koje rado konzumirate na sobnoj temperaturi. Kada se postavi u frižider, držač upotpunjuje harmoniju detalja i ukupan dojam aparata. Kao i odabrani Gorenje+ aparati, ovaj držač je također izrađen od visoko kvalitetnog nehrđajućeg čelika.

A+ energetska učinkovitost

Plus za uštedu! Odlično rješenje termalne izolacije i zatvaranja vrata, rashladne komponente koje su savršenstvo tehnologje i elektronska kontrola temperature umanjuju potrošnju energije. Većina prostranih aparata ocijenjeno je sa čak A+ ili A energetskim razredom. Koriste i do 25 procenata manje energije! Ukoliko vaš novi Gorenje+ aparat zamijenjuje frižider koji je star više od 15 godina, možete očekivati i do tri puta manju potrošnju energije!
Jednostavno otvaranje do 115°

Jednostavno otvaranje do 115°

Plus za pouzdano otvaranje i automatsko zatvaranje! Vrata ugradbenog Gorenje+ frižidera i zamrzivača opremljena su sa specijalnim ravnim držaćima vrata koji omogućavaju otvaranje do ugla od 115° uprkos činjenici da je aparat ugrađen u kuhinjski kabinet. Ovo poboljšava pregled i pristup sadržajima. Dodatno, držaći mogu izdržati značajan pritisak, kako bi se jednostavno otvorila vrata, i automatski zatvorila čim je ugao manji od 45°. Automatsko lagano zatvaranje dodatak je pouzdanosti i sprječava neželjn ulazak toplog zraka u unutrašnjost aparata, što poboljšava energetsku efikasnost.
Ventilator+ za ravnomjernu cirkulaciju zraka

Ventilator+ za ravnomjernu cirkulaciju zraka

Plus za ravnomjerno raspoređivanje temperature u frižiderskom dijelu! Ventilator na unutrašnjem zidu frižiderskog dijela konstantno pokreće zrak, te vrši ravnomjernu cirkulaciju. Kao rezultat, cijeli frižiderski dio je uvijek ravnomjerno rashlađen i kondenzat se ne nakuplja na zadnjim stranama zida i ispod polica.