Robna marka i najvažnije karakteristike

Ukupan+

Ukupan+

Gorenje+ frižideri i zamrzivači karakterišu unaprijeđenja koja ih uzdižu ka savršenstvu. Njihov izgled uklapa se sa ostalim ekskluzivnim Gorenje+ uređajima koji kuhinji poklanjaju zadnji dodir sofisticiranosti. Njihova unutrašnjost oduševljava svojim izvanrednim detaljima. Rubovi ukrašeni visoko-razrednim nehrđajućim čelikom, reflektuju izobilje svjetlosti koja omogućava jasan pregled. Specijalne ladice, police i posude dizajnirane i opremljene sa funkcionalnim rješenjima, omogućavaju optimalno pohranjivanje namirnica i razne vrste hrane. Svježina će se održati duže; manje namirnice će biti više dostupe; veće namirnice će biti pohranjene sigurnije. Vrhunska tehnologija cirkulacije zraka, ažurna kontrola temperaturnih zona i vlažnosti, sprječeno stvaranja kondenzata, zamrzavanja i leda podrazumijeva se za uređaje ove klase. Sve je pametnije osmišljeno. Plus za genijalnost!

LED+ potpuno osvjetljena unutrašnjost

Potpuno osvjetljena unutrašnjost
Plus za jednostavno pronalaženje hrane - čak i za namirnice u krajnjem čošku frižidera! Većina Gorenje+ frižidera i zamrzivača karakteriše pažljivo dizajniran LED+ sistem rasvjete koji koristi visoko učinkovitu (LED) diodu koja emituje svjetlost. Pametno pozicioniranje na tačno odgovarajuće mjesto omogućava optimalnu osvjetljenost unutrašnjosti aparata. Dodatno, LED je priznat po svom dugom životnom vijeku i uštedi energije. U nekim modelima, specijalno bijelo halogeno svjetlo sa efektom rasvjete poput dnevne svjetlosti čini pogled u frižider još jasnijim!
LED+ potpuno osvjetljena unutrašnjost

Zero+ svježina koja traje tri puta duže

Plus za vitamine i aromu koja se nalazi u voću, povrću i drugim svježim namirnicama! Sačuvajte ih u specijalnim Zero+ ladicama gdje senzorska kontrola održava temperaturu oko 0 °C, stvarajući idealne uslove za svježu hranu koja će trajati tri puta duže uz zadržavanje svojih prirodnih svojstava. Ladica je pogodna za pohranjivanje većine tipova voća i povrća, svježeg mesa, ribe, morskih plodova, svježeg tijesta, itd. Držači ladice na izvlačenje omogućavaju pogodan pogled u sadržaj ladice.
Zero+ svježina koja traje tri puta duže

Airflow+ Kontinuirano kruženje hladnog zraka

Plus za konstantno idealnu temperaturu! Gorenje vlastiti sistem cirkulacije zraka Airflow+ održava konstantnu željenu temperaturu. Dodatno, sistem tuša hladnog zraka odvojeno ubacuje hladan zrak u specijalne odjeljke i tako održava temperaturu u tim dijelovima između 0 i 3 °C. Izvor hladnog zraka su otvori iznad Zero+ ladice koji ciljano usmjeravaju zrak na hranu koja se čuva u ovoj temperaturnoj zoni. Odvojeni načini rada oba sistema je brži i učinkovitiji od konvencionalnog sistema rashlađivanja.
Airflow+ Kontinuirano kruženje hladnog zraka

A++ 40% veće uštede energije

Plus za okolinu i budžet vaše porodice. Odabrani modeli Gorenje+ frižidera i zamrzivača su u elitnom društvu energetski najefikasnijih aparata današnjice. Ocijenjeni su A++ što znači da je njihova energetska učinkovitost 40 procenata iznad A klase uređaja. Ovakva karakteristika omogućena je poboljšanom izolacijom, nalijeganjem vrata i savršenom tehnologijom sistema rashladnih komponenti.
A++ 40% veće uštede energije