Ostali plusevi

Elektronsko upravljanje

Plus za pouzdanost i automatizovane programe! Jednostavna elektronska kontrola svih Gorenje+ kompaktnih pećnica omogućava visoko ažurne postavke vremena i načina kuhanja. Automatski programi za picu, piletinu, zagrijavanje pića itd. su dizajnirani da odrede najbolje moguće postavke bazirane na informaciji o procijenjenoj količini. Najbolji modeli sadrže i dodatnu specijalnu karakteristiku: automatski program sa senzor tehnologijom. Svi izbori mogu se jednostavno napraviti na digitalnoj kontrolnoj tabli za upravljanje.

Displej+

Plus za potpunu kontrolu procesa kuhanja! Displej će vas oduševiti sa svojim divnim izgledom i značajnom učinkovitošću u informisanju o svemu što treba da znate o pećnici. Možete držati pod kontrolom sve što se dešava u pećnici, a sat sa odbrojavanjem vremena će vas informisati koliko je vremena ostalo do završetka pripreme jela.

Mikrovalovi udruženi s konvencionalnim zagrijavanjem i grilom

Kod ugradbenih kombinovanih mikrovalnih pećnica združene su prednosti mikrovalova, konvencionalnog zagrijavanja i grila. Ovaj inovativni pristup otkriva svoju najbolju stranu kada se svi plusevi koriste u kombinaciji! Mikrovalovi, podesivi u pet nivoa, ubrzat će kuhanje; konvencionalno zagrijavanje vrućim zrakom omogućit će prvorazredne krajnje rezultate. Kombinacija grila i konvencionalnog zagrijavanja savršen je izbor za veće komade bijelog mesa a kombinacija grila i mikrovalova omogućit će vam da brzo pripremite manje komade mesa, pice i mnoga druga jela. Konvencionalno zagrijavanje se može upotrijebiti i bez mikrovalova – za konvencionalno kuhanje samo pomoću vrućeg zraka.

Dodatna oprema

Plus za pouzdano korištenje vaše pećnice! Gorenje+ kombinovana višesistemska mikrovalna pećnica dolazi sa nekoliko komada standardne opreme. Sljedeće je isporučeno uz pećnicu:
- staklena posuda koja se može koristiti za pečenje ili kao posuda za skupljanje kondenzata;
- žičana rešetka - gril rešetka dizajnirana za meso;
- emajlirni metalni pleh za pečenje;
- pleh za pečenje kolača ili mesa idealan za konvekcijsko kuhanje.

Displej+

Plus za potpunu kontrolu procesa kuhanja! Displej će vas oduševiti sa svojim divnim izgledom i značajnom učinkovitošću u informisanju o svemu što treba da znate o pećnici. Možete držati pod kontrolom sve što se dešava u pećnici, a sat sa odbrojavanjem vremena će vas informisati koliko je vremena ostalo do završetka pripreme jela.

Zaključavanje+

Plus za zaključana podešenja! Kompaktne kombinovane mikrovalne pećnice nude posebnu funkciju Zaključavanje+ koja dozvoljava zaključavanje svih podešenja i spriječava nenamjerni ili nekontrolisani rad pećnice. Stoga su aparati sigurni od bilo kakvog neovlaštenog upravljanja od djece.

Auto+

Plus za jednostavnu pripremu vaših omiljenih jela! Mnogi modeli nude automatski podešene programe za pouzdanu i efikasnu pripremu odabranih delicija. Odaberite tip hrane i unesite težinu, pećnica će automatski podesiti snagu i vrijeme kuhanja.

Odmrzavanje+

Plus za ravnomjerno i brzo odmrzavanje! Naizmjenični pulsirajući mikrotalasi omogućavaju da se hrana odmrzne brže i da se odmrzavanje odvija jednako čak i u središtu velikih komada hrane. Ovi mikrotalasi omogućavaju i jednako kuhanje.

Čelik+

Plus za bolje rezultate kuhanja i duži koristan životni vijek! Unutrašnjost kompaktne mikrovalne pećnice Gorenje+ izrađen je od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika koji omogućava još bolju cirkulaciju mikrovalova u pećnici. Konstrukcija unutrašnjosti pećnice daje trajnost koja će omogućiti da uživate u vrhunskim rezultatima kuhanja u godinama koje su pred vama.

Gril+

Plus za hrskavu i zlatnosmeđu koru! S kompaktnom multifunkcionalnom mikrovalnom pećnicom, lako će se postići rezultati za koje se prije smatralo da su nemogući: funkcija Gril+ omogućava pravu kombinaciju konvencionalnog zagrijavanja vrućim zrakom i istovremeno grilanje koje je savršeno za postizanje zlatnosmeđe boje.

Multifunkcionalnost

Plus za različite načine kuhanja! Odaberite i kombinujte:
- kuhanje samo s konvekcijom, gril ili mikrovalovi
- odmrzavanje i podgrijavanje
- kombinovano kuhanje gril i konvekcija
- kombinovano kuhanje mikrovalovi i konvekcija
- kombinovano kuhanje mikrovalovi i gril

Konvekcije

Plus za konvekcijsko kuhanje sa vrućim zrakom! Pećnica se može zagrijati na isti način kao konvencionalna električna pećnica. Senzori omogućavaju grijanje do željenog nivoa u rasponu od 50 do 200 °C; ventilator iza grijača će raspršiti vruć zrak po unutrašnjosti pećnice. Kuhanje na konvekcijama, ili kobinovano sa Gril+ programom za brze i jednostavne rezultate čak i kada pripremate složenija jela.