Ostali plusevi

Kuhanje na pari Steam+

Plus za zdravu prehranu! Kuhanje na pari zadržava u hrani hranjive sastojke, vitamine i proteine. Hrana nije nikada previše kuhana, zadržava boju, sokove i ukus. Para koja ulazi u pećnicu iz posebne grijalice vode, ravnomjerno se rasporedi na cijelu unutrašnjost pećnice pomoću inovativnog sistema. Dotok pare automatski je kontrolisan u zavisnosti o prethodno podešenom programu kuhanja. Ako želite, sami možete kontrolisati količinu pare za svako jelo.

Elektronski sat

Plus za jednostavnu kontrolu! Koristite dugmad da postavite vrijeme pripreme i temperaturu. Odaberite iz mnoštva prethodno podešenih programa ili postavite temperaturu i vrijeme kuhanja prema vašim željama. Zvučni signal će vas obavijestiti kada priprema hrane bude završena.

Funkcije i karakteristike

Osam pluseva za još više izbora! Osam grijačih elemenata omogućit će vam pripremu više jela uz ona koja su navedena u programu. Sljedeće funkcije pružit će savršene rezultate:
- Kuhanje na pari Steam+ - konvencionalno kuhanje na pari zadržava hranjive sastojke i vitamine.
- Fish+ - grijači element za pouzdanu pripremu ribe.
- Fragile+ - postupak kuhanja namijenjen delikatnoj hrani; dodatna opcija pripreme jela od voća i povrća.
-Melt+ - kontrolisano topljenje ili ponovno zagrijavanje delikatne hrane za daljnju uporabu (čokolada, maslac) ili trenutno zadovoljstvo (voće).
- Defrost+ - sporo odmrzavanje smrznute hrane bez kuhanja; dva grijača elementa predviđena su za delikatnu hranu (riba, voće, povrće) odnosno za normalnu.

Posude za pečenje i rešetka

Plus za bogatu opremu! Parna pećnica dolazi opremljena sa standarnom dodatnom opremom: dvije posude za pečenje, žičana rešetka i dodatna posuda za sakupljanje vode. Duboku posudu za pečenje karakteriše perforirano dno, a posuda i žičana rešetka su izrađene od visoko kvalitetnog nehrđajućeg čelika. Ova dodatna oprema omogućava kuhanje hrane istovremeno u nekoliko nivoa i bez dosipanja vode. Svi dodaci su pogodni za pranje u mašini za pranje posuđa.

Osvjetljenje

Plus za jasnoću! Promišljeno raspoređeno osvjetljenje omogućava kontrolu napredovanja kuhanja od početka do kraja.

Unutrašnjost od nehrđajućeg čelika

Plus za duži koristan životni vijek! Baš kao posude za pečenje i žičana rešetka, cijela unutrašnjost parne pećnice Gorenje+ izrađena je od visokokvalitetnog izdržljivog nehrđajućeg čelika.

Zaključavanje+

Plus za sigurnost i kontrolisani rad! Podešenja parne pećnice Gorenje+ mogu se jednostavno zaključati kako bi se spriječila bilo kakva nehotična promjena ili nekontrolisani rad. Stoga će pećnica biti sigurna od znatiželjne djece.