Ostali plusevi

Dizajn sa svrhom

Dizajn sa svrhom

Plus za oblik s pravom funkcijom! Privlačan dizajn kuhinjske nape povećat će estetiku prostora; međutim, ono što kuhinjsku napu čini dobrom je visoka radna sposobnost, tehnička rješenja koja omogućavaju odgovarajuće prozračivanje prostorije određene veličine, osvjetljenje donje ploče za kuhanje, tihi rad i ostale osobine koje se uklapaju u vaš stil života. Široka ponuda kuhinjskih napa Gorenje+ omogućava vam da izaberete oblik koji će najbolje služiti vašoj potrebi. Uniformni detalji osiguravaju da će se napa dopunjavati sa ostalim aparatima Gorenje+.

Svježi zrak u prostoriji

Plus za dovođenje svježeg zraka – u pravo vrijeme i u pravilnim vremenskim razmacima! Kuhinjska napa učinkovito sprječava širenje mirisa i pare uokolo. Filter ugrađen u napu presreće čestice masnoće, a hladan zrak se izbacuje iz prostorije. Sve nape Gorenje+ imaju nepovratni poklopac koji se automatski zatvori kada se napa isključi i koja sprječava dovođenje zraka izvana, što može biti sasvim nepoželjno posebno u zimsko doba. Napa radi optimalno kada je količina zraka dovedena u prostoriju jednaka količini koju je napa usisala. Kako bi se pritisak izjednačio, preporučuje se dozvoliti ulazak svježeg zraka dok je napa u radu.

Nape sa mogućnošću odovđenja zraka i recirkulacijom

Plus za izbor za prostorije iz kojih je moguće odvođenje zraka i prostorije bez takve mogućnosti! Nape koje rade na principu odvođenja zraka izvlače mirise i izbacuju ih van kroz ventilacijski kanal; s druge strane, nape koje recirkulišu i čiste zrak kroz filtere i vraćaju ga u prostoriju. Sve kuhinjske nape Gorenje+ rade na principu odvođenja ili recirkulacije zraka. Kada je to moguće, odlučite se za odvođenje zraka, jer sistem dovoda i odvoda zraka omogućava intenzivno i maksimalno korištenje ukupne snage usisavanja. Kuhinjske nape koje rade na principu recirkulacije zraka koriste sistem usisavanja zraka kako bi zrak protisnule kroz ugljeni filter koji upija mirise iz zraka i zatim ga tako pročišćenog vraćaju u prostoriju. Prednost recirkulacijskih napa je jednostavna ugradnja – bilo gdje! Sve vrste napa, s odvođenjem ili recirkulacijom, imaju filter masnoća koji štiti motor nape od čestica masnoće i svakog posljedičnog oštećenja.

Prava radna sposobnost

Plus za izmjenu zraka koja odgovara veličini prostorije! Vaša bi napa trebala biti sposobna izmijeniti zrak u vašoj prostoriji deset puta na sat. Zbog toga, u kuhinji od 16 kvadratnih metara i visine stropa 2,5 metara, količina zraka koju treba izmjeniti u jednom satu iznosi približno 400 kubinih metara. Preporučeni kapacitet nape računa se množenjem zapremine kuhinje (pomnožite širinu, dužinu i visinu prostorije) s faktorom 10. Za optimalne učinke, širina napa treba biti jednaka širini ploče za kuhanje i smještena 65 do 75 centimetara iznad ploče za kuhanje (zavisno o vrsti ploče za kuhanje – kod nekih ploča je i 45 cm dovoljno). Kako bi spriječili neželjeni gubitak pritiska, razmotrite preporuke o promjeru odvodne ventilacijske cijevi koja treba biti što je više moguće glatka, što kraća i imati što je manje moguće zavoja, posebno onih oštrih. Za vrijeme kuhanja, podesite rad nape prema očekivanoj količini pare i mirisa. Po završetku kuhanja, pustite da napa radi barem još 10 minuta.

Manja buka

Plus za ugodnu atmosferu čak i kada se družite u blizini kuhinjske nape! Kuhinja je često središno mjesto boravka koje nadmašuje samu svrhu pripreme hrane. Nemojte dozvoliti da buka pokvari ugodne trenutke! Izaberite napu Gorenje+ s kvalitetnim materijalima za izolaciju buke. Buka se može još više smanjiti tako što će se upotrijebiti glatki umjesto rebrasti odvodni kanali, ili da im se omogući dovoljan promjer i po potrebi nabavi zvučna izolacija za kanal.
Više čistoće

Više čistoće

Plus za duži životni vijek filtera! Najbolje kuhinjske nape Gorenje+ imaju ugrađen senzor koji može zapaziti kada je filter zaprljan česticama masnoće toliko da to više nije u skladu s optimalnom radnom sposobnošću nape. Svjetlosni simbol na upravljačkoj ploči upozorit će vas da je vrijeme da očistite ili zamijenite filter (za nape s ugljenim filterom). Kod normalne upotrebe, čišćenje filtera preporučuje se svaka dva mjeseca. Ono je sasvim jednostavno – uz upotrebu vode i deterdženta za ručno pranje posuđa, ili njegovo pranje u mašini za pranje posuđa kod 65 °C. Takvo čišćenje može imati za posljedicu gubitak boje filtera što ni u kojem slučaju neće smanjiti njegovu radnu sposobnost! Suprotno: čisti filteri poboljšavaju radnu sposobnost i doprinose dužem životnom vijeku nape. Vanjski dijelovi napa izrađeni su od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika ili stakla. Posebna namjenska sredstva za čišćenje nehrđajućeg čelika stvorit će zaštitni sloj na površini koji će spriječiti stvaranje otisaka masnih prstiju; jednostavno je i čišćenje upotrebom sredstava za čišćenje stakla.
Sat+ funkcija

Sat+ funkcija

Plus za upravljanje vremena rada nape! Prije ili za vrijeme kuhanja, možete upotrijebiti devet razina sata kako bi podesili vrijeme rada nape od 10 minuta (razina 1) do 90 minuta (razina 9). Kada istekne podešeno vrijeme, napa će se isključiti. Sat može biti sasvim upotrebljiv i po završetku kuhanja. Namjestite vrijeme u skladu s količinom pare i mirisa u prostoriji i možete prostoriju napustiti bez ikakve brige. Napa će odraditi ono što ste željeli i zatim će se isključiti.