Ostali plusevi

SCS+

SCS+

Sistem izuzetnog čišćenja
Plus za učinkovito pranje posuđa bez prethodnog ručnog ispiranja posuđa prije stavljanja u mašinu! Patentirani sistem SCS+, koji traje 84 sekunde, pred početak pranja odlično očisti filter i unutrašnjost aparata. Tri sekunde poslije pretpranja sistem uključuje prskanje vode koje traje dvije sekunde i koje se zaustavi na pet sekundi. Ovaj proces se ponavlja u osam navrata pri čemu se približno potroši 1,7 litara vode. Na ovaj način proces pranja posuđa započinje sa ispranim filterom, te svježom i čistom vodom. Sistem SCS+ omogućava uštedu energije, vode i vremena.
Postavljanje mašine za pranje posuđa na ergonomsku visinu

Postavljanje mašine za pranje posuđa na ergonomsku visinu

Plus za ergonomiju i jednostavno smiještanje posuđa! Mašine za pranje posuđa su prilagođene ugradnji na ergonomsku visinu. Crijevo za pražnjenje je postavljeno niže od dna mašine, kao da je postavljeno direktno na odvodnu cijev u podu. Anti-sifon sigurnosni zatvarač spriječava da dođe do curenja vode napolje iz mašine za pranje posuđa tokom procesa pranja.

PEX cijevi

Plus za dugovječnost i sigurnost! Jedinstvene cijevi povezuju ventil za dovođenje vode u mašinu za pranje posuđa sa kuhinjskom česmom. Napravljene su od specijalnog unakrsno povezanog polietilena koji se ističe dugovječnošću, i korisnim životnim vijekom (do 50 godina) i otpornosti na hemikalije i vruću vodu.
Sigurnost od pare

Sigurnost od pare

Plus za dodatnu sigurnost i upravljanje parom sa Steam Safe sigurnosnim sistemom! Visoko učinkovita kondenzacija i kanal za hlađenje usmjerava paru kroz skrivenu mlaznicu i tako spriječava vrućoj pari da izađe iz mašine i da se ispusti u kuhinju kroz prolaze na upravljačkoj ploči. Na ovaj način spriječena su bilo kakva oštećenja radne ploče. Dodatno, specijalni štit spriječava oblak pare ukoliko se mašina za pranje posuđa otvori u toku procesa pranja posuđa.
Upravljanje i kontrola procesa pranja

Upravljanje i kontrola procesa pranja

Plus za efikasno upravljanje i kontrolu procesa pranja posuđa! Svi uređaji su opremljeni s jasnim LCD displejom na upravljačkoj ploči koji omogućava jednostavno upravljanje procesom pranja prikazom odabranog programa za pranje, nekih dodatnih funkcija, te preostalog vremena do okončanja procesa pranja. Dodatno Child Lock sistem omogućava zaključavanje upravljačke ploče kako bi se spriječilo da djeca uključe mašinu ili odaberu i promijene podešenja na mašini.

Prilagodljive opruge na vratima

Plus za fleksibilnu i jednostavnu upotrebu! Zategnutost opruga na vratima može se prilagoditi težini dekorativne ploče kako bi se osiguralo optimalno otvaranje vaše mašine za pranje posuđa. Na modelima od 82 cm, opruge se mogu prilagoditi do težine vrata od 3 do 11 kg; a na modelima od 86 cm, opruge mogu podržati 1 do 9 kg.
LED+

LED+

Jasan pogled na plavo, crveno i zeleno
Plus za potpunu kontrolu rada mašine za pranje posuđa! Posebno LED svjetlo, ugrađeno u donjem dijelu vrata mašine za pranje posuđa, stalno pokazuje trenutnu fazu programa pranja posuđa. Plavo svjetlo označava početak programa i izvještava korisnika kako je još uvijek moguće dodavati posuđe u mašinu bez ugrožavanja konačnog učinka. Crveno se svjetlo upali kada je ispušten deterdžent. U ovoj fazi umetanje posuđa ili neko drugo prekidanje programa pranja više nije poželjno. Kada se pojavi zeleno svjetlo, ciklus pranja je završen. Završetak program signaliziran je i kratkim zvučnim signalom dok zeleno svjetlo ostaje upaljeno dva sata.
LED svjetla su izvanredno energetski učinkovita i imaju dug životni vijek. Uz praktičnu kontrolu programa pranja, ona imaju i ulogu upozoravanja na bilo kakve greške. Tako treptanje crvenog svjetla signalizira grešku dovoda ili odvoda vode ili upozorava na moguće curenje vode.
Auto+

Auto+

Plus za pouzdane rezultate pranja! Inovativna senzorska tehnologija UseLogic+ omogućava aparatu da automatski uoči stepen zaprljanosti posuđa; rezultat - ne trebate odabirati neki program pranja posuđa. Odabrani modeli Gorenje+ imaju i automatski program koji izabere najbolju odgovarajuću temperaturu za zadanu vrstu posuđa koje se pere. Prema tome, stakleno posuđe i porculan bit će izvrsno oprani pri niskim temperaturama dok će se s najzahtjevnijim loncima i tavama postupati pri višim temperaturama. Uz to, senzorska tehnologija koja neprekidno provjerava čistoću vode optimizira potrošnju vode, energije i vremena.
Short+

Short+

Plus za uštede vremena! Kratak intenzivan program potroši manje vremena da bi obavio posao. Izvanredni rezultati postižu se optimizacijom svih faza ciklusa pranja posuđa. Ovaj program možete upotrijebiti i kada je mašina za pranje posuđa napunjena do kraja!

Brzo+

Plus za kraći ciklus pranja manje zaprljanog posuđa! Kada prljavo posuđe napunjeno u mašinu nije naročito prljavo, postupak pranja posuđa možete ubrzati jednostavnim pritiskom tipke i uputiti mašinu za pranje posuđa da automatski namjesti temperaturu i količinu vode. Posuđe će biti savršeno čisto i osušeno u najkraćem mogućem roku.
Higijena+

Higijena+

Plus za uklanjanje bakterija! Poseban program produžava izlaganje posuđa vrućoj vodi. Nakon dodatnog ciklusa hladnog ispiranja, ovaj program pere posuđe na 70 °C što ima učinak sterilizacije, ubijajući 99,9 procenata svih bakterija za totalnu higijenu. Ovaj je program posebno pogodan za dječije bočice i ostalo posuđe za hranjenje djece.
Suho+

Suho+

Plus za odličan učinak čak i sa plastičnim posuđem i sa manjom količinom posuđa u mašini za pranje posuđa! Zaboravite dosadne kapljice i kondenz. Aktivni sistem sušenja korištenjem ventilatora i sistem odstranjivanja vlažnosti obezbjeđuju superiorne rezultate.
Samočistivi filter

Samočistivi filter

Plus za učinkovito filtriranje ostataka hrane! Poseban automatski sistem sprječava začepljenje filtera, a poseban sistem ispiranja sprječava bilo kakve zastoje u radu filtera.

Senzor+

Senzor kvaliteta vode
Plus za ekonomičnu i optimalnu potrošnju vode! Poseban senzor automatski prepoznaje bistrinu vode u mašini i omogućava mašini za pranje posuđa da automatski podesi potrošnju vode prema tome koliko je posuđe prljavo. Potrošnja vode je ekonomičnija kod manje zaprljanog posuđa i optimalna kada je posuđe prljavije. Senzor također vodi brigu da voda od ispiranja bude savršeno čista!
Fleksibilnost+

Fleksibilnost+

Plus za velike, veće, najveće lonce! Uistinu jednostavan sistem podešavanja visine korpe na tri nivoa omogućava učinkovito pranje posuđa neuobičajenih dimenzija: velikih lonaca, jumbo tanjira, čaša na visokom stalku itd., u mašinama za pranje posuđa Gorenje+ . Podešavanju se može pristupiti s oba kraja korpe što ovaj sistem čini još jednostavnijim. Unutrašnjost mašine za pranje posuđa može se brzo prilagoditi vašim potrebama!
Prostor za duži kuhinjski pribor

Prostor za duži kuhinjski pribor

Plus za poboljšano korištenje prostora u mašini za pranje posuđa! Duži pribor koji obično smeta kod punjenja ostalog posuđa ili čak sklizne na dno mašine za vrijeme pranja, sada ima svoj vlastiti prostor za pranje. Odjeljak u gornjoj korpi konstruisan je posebno za njega. Vrlo prikladno!
Prilagodljive korpe

Prilagodljive korpe

Plus za sve vrste posuđa! Uz podešenje položaja korpe, možete promijeniti i raspored u svakoj korpi. Donja korpa ima držače tanjira. Oni su, međutim, preklopljivi što omogućava da dobijete više prostora za druge vrste posuđa. Posebno podešavanje u gornjoj korpi namijenjeno je pranju osjetljivih čaša na visokim stalcima. Veća donja korpa ima korpu posebno namijenjenu za pribor za jelo.
Prostor+

Prostor+

Plus za optimalnu upotrebu unutrašnjosti mašine za pranje posuđa! Inovativna rješenja upotrijebljena su u mašinama za pranje posuđa Gorenje+ kako bi se povećao njihov kapacitet i omogućilo punjenje do 14 kompleta za posluživanje. To je omogućeno pažljivo promišljenim položajem treće korpe, posebnim odjeljcima i korpama za pribor za jelo, šoljice za kafu, itd. Novi raspored također poboljšava učinkovitost pranja! Zbog toga je upotreba jednostavna a iskorišteost prostora optimalna.
Komfor+

Komfor+

Plus za prilagođavanje vašim potrebama! Poseban dizajn donje korpe omogućava uistinu komforno umetanje posuđa. Ako se držači tanjira u donjoj korpi sklope, dobije se više prostora za lonce i tave različitih veličina. Posebni držači na korpi za pribor za jelo omogućavaju vam da je po želji pomičete što još više povećava mogućnost raspoređivanja posuđa u donjoj korpi.
Visina od 86 cm

Visina od 86 cm

Plus za kuhinju sa ergonomski prilagođenom visinom! Ugradbena mašina za pranje posuđa dostupna u visini 86 cm je pravi odabir za nove generacije kuhinja sa ergonomski prilagođenim visinama radne površine. Sa 4 cm većom visinom nego standardni modeli, ove mašine za pranje posuđa nude dodatni prostor u svojoj prilagodljivoj unutrašnjosti.

Nastavak za prskanje Twist+

Plus za bolje rezultate pranja u 45 cm širokim mašinama za pranje posuđa! Za razliku od standardnih mašina za pranje posuđa ove širine, Gorenje+ omogućava ravnomjeran rad nastavka za prskanje u prednjem i u zadnjem dijelu mašine. Inovativna konstrukcija nastavka za prskanje omogućava joj da se ne okreće samo oko svoje ose već i uzdužno od prednje do zadnje ploče i nazad. Voda se na taj način raspršuje ravnomjerno po cijeloj kadi mašine za pranje posuđa! Takvo rješenje poboljšava kako rezultate pranja tako i smanjuje potrošnju energije.
Dodatni nastavak za ispiranje Orbital+

Dodatni nastavak za ispiranje Orbital+

Plus za izvanredne rezultate pranja kod 60 cm širokih mašina za pranje posuđa! Dodatni nastavak za pranje/ispiranje s inovativnim orbitalnim djelovanjem omogućava brže i bolje ispiranje. Posebni rotirajući nastavak koji prska vodu po posuđu omogućava da pranje bude djelotvornije, a ispiranje kraće i temeljitije.

24+

Plus za planiranje poslova i učinkovitiju upotrebu energije! Sve mašine za pranje posuđa Gorenje+ nude opciju programiranja početka ciklusa pranja do 24 sata unaprijed. Ova funkcija omogućava planiranje ciklusa pranja posuđa za vrijeme jeftinije cijene električne energije.

Tiho+

Plus za ugodno okruženje u kuhinji! Najtiši modeli mašina za pranje posuđa Gorenje+ rade s deklarisanom razinom buke od 42 dB koja je ekvivalentna razgovoru dvije osobe na razini šapata. Tihi rad mašine rezultat je posebne zvučne izolacije, učinkovitog motora, viskokokvalitetnih materijala i inovativnih rješenja sistema pranja posuđa.

3 u 1

Plus za automatsko pametno korištenje deterdženta! Kada koristite višenamjensku tabletu "3 u 1", postupak pranja je prilagođen i sprječena je svaka nepotrebna upotreba dodatka za ispiranje. S druge strane, kada mašina za pranje posuđa osjeti upotrebu deterdženta u prahu ili gelu, ispustit će sredstvo za ispiranje u svrhu postizanja optimalnog učinka pranja i savršeno blještećeg posuđa.

AquaStop

Plus za sigurnost u slučaju izlijevanja vode! Čak ako ostavite mašinu za pranje posuđa da radi preko noći ili kada niste prisutni, ne trebate biti zabrinuti. U slučaju izlijevanja vode, sigurnosni sistem AquaStop automatski sprječava daljnje dovođenje vode, a pumpa istovremeno uklanja preostalu vodu iz unutrašnjosti mašine za pranje posuđa. AquaStop je aktivan kroz cijeli životni vijek mašine za pranje posuđa.

Učinkovitost A+AA

Plus za tri ključne odlike mašine za pranje posuđa! Razred A+AA predstavlja garanciju optimalne energetske učinkovitosti, te vrhunske učinkovitosti pranja i sušenja. U ovom razredu nalaze se samo aparati koji u cijelosti udovoljavaju strogim EU smjernicama o energetskoj učinkovitosti i prihvatljivosti za okoliš..

Mala potrošnja vode

Plus za učinkovitu i ekonomičnu upotrebu svjetskog najvažnijeg resursa: vode! Gorenje+ mašine za pranje posuđa koriste moderna tehnološka rješenja kako bi smanjili potrošnju vode do 41 procent! U usporedbi sa ručnim pranjem, potrošnja vode je smanjena i do četiri puta! Najbolji modeli upotrebljavaju samo 8.5 litara vode kada se koriste u ekonomičnom programu.

Otvaranje+

Plus za lakšu ugradnju mašine za pranje posuđa – na bilo kojoj visini po želji! Vrata mašine za pranje posuđa Gorenje+ imaju poseban varijabilni držač koji najprije pomakne vrata prema vani, prije nego što ih otvori do kraja. To omogućava puno lakšu ugradnju. Varijabilno otvaranje omogućava vam da ugradite mašinu za pranje posuđa na visini prema svom izboru, a potporna ploča koja je isporučena zajedno s mašinom za pranje posuđa, omogućava podešenje dubine ugradnje. Jednostavno i korisno za opšti izgled kuhinje!