iChef+

Globalna revolucija kroz unikatno upravljanje na dodir

Plus za više užitaka sa profesionalnim efektima – uz logični displej s upravljanjem na dodir pomoću ikona u boji! Gorenje+ donosi prvu pećnicu sa jedinstvenim elektronskim programskim modulom i velikim displejom u boji koji omogućava odabir funkcija jednostavno pomjeranjem prsta preko ekrana. Kompleksna inovacija pretvorena u jednostavno korištenje i jako uočljivu formu. Upravljanje vašom pećnicom postaje čisto zadovoljstvo koje podsjeća na najbolja iskustva koja nude ostali potrošački elektronski uređaji. Ova revolucija koristi najsavremenije kompjutersko  upravljanje, kako bi omogućila odlične rezultate kako za početnike tako i za profesionalce. Jednostavno, logično i inovativno. Plus za kuhanje i gurmanske užitke! !

Pećnica je nagrađena sa nagradom Red Dot Design Award 2011 u kategoriji dizajna proizvoda i sa dvije Plus X nagrade 2011. Prvu je osvojila za inovaciju, visok kvalitet, odličan dizajn i jednostavno korištenje, a drugu nagradu za proizvod godine u kategoriji pećnica.

Možete isprobati kako radi na vašem Apple uređaju - iPhone, iPad, ... (molimo napravite download aplikacije).

 

Glavni meni

Touch by touch. Slide by slide.

Plus za brzi pristup željenom sadržaju! Na početku displej pokazuje vrijeme i datum. Čim dodirnete staklom zaštićen displej, pojavi se glavni meni koji vam omogućava da namjestite vrijeme i datum kao i jezik – nudeći 30 opcija. Glavni meni je također i vaš ulaz u odabir programa kuhanja: SIMPLEbake, AUTObake, PRObake, STEPbake, MYbake i EXTRA.

SIMPLEbake

Plus za najjednostavniji način pripreme omiljenog jela kada vi to želite!

Kada se izabere opcija SIMPLEbake, na interaktivnom displeju u boji pojavi se devet fotografija koje predstavljaju devet kategorija jela koja se najčešće pripremaju u pećnici. Izaberite kategoriju jela koje želite pripremiti. Prethodno podešeni program već uključuje podešenja za izbor grijača, nivo na koji treba postaviti posudu za pečenje ili žičanu rešetku kao i trajanje programa na temelju pretpostavljene standardne količine. Program će se automatski prilagoditi vašem unosu procijenjene težine, izboru stepena pečenosti i vremenu završetka pripreme jela. iChef+ će Vas obavještavati o svakom jednostavnom koraku koji treba biti učinjen, a kada hrana bude gotova samo će vam zaželjeti "Bon Appétit".

AUTObake

Plus za obilan izbor od 65 prethodno podešenih jela!

iChef+ već sadrži optimalna podešenja za 65 jela iz deset kategorija. Podešenja su prilagođena količini, željenom nivou pečenosti i eventualnom vremenu završetka pripreme. Odaberite kategoriju jela (npr. meso, povrće, peciva, itd.), odaberite jelo iz kategorije i pritisnite “START”. Program će vas pitati za procijenjenu količinu, željeni nivo pečenosti i vrijeme kada želite da vaše jelo bude gotovo. Sve ostale funkcije će biti automatski podešene i program će isporučiti pouzdane i ukusne rezultate u vremenu koje ste odredili.

PRObake

Plus za iskusne koji traže potpunu kontrolu!

PRObake funkcija daje kuharima svu kreativnu slobodu koju bi mogli poželjeti dok istovremeno podižu pouzdanost i preciznost postupaka kuhanja na novi nivo. Želite li upotrijebiti samo neke grijače, precizno namjestiti temperaturu, itd.? Nema problema! Pećnicu možete upotrijebiti i na konvencionalan način na koji ste navikli. Međutim, inovativni displej omogućava još više. Kuhanje u više koraka: revolucionarni novi podprogram STEPbake, jedinstvena i patentirana karakteristika koja vam omogućava namjestiti do tri nivoa različitih podešenja potpuno prilagođenih korisniku! To je istinska revolucija u jednostavnom pripremanju.

STEPbake

Plus za kuhanje u precizno određenim koracima!

Podešenja korištena u kombinaciji sa vašim vlastitim PRObake izborima ne moraju se mijenjati za vrijeme postupka kuhanja; bolje rečeno, možete ih odrediti unaprijed! Na primjer, možete početi s niskom temperaturom, zatim preći na visoku i dovršiti sa srednjom; možda ćete poželjeti da na početku rade svi grijači, ali nakon zagrijavanja da nastavi raditi samo gornji; možda ćete poželjeti da se podešenja mijenjaju u određenim vremenskim intervalima – odluka je na vama. Inovativni, patentom zaštićeni sistem, omogućava podešenje do tri uzastopne kombinacije: sistema grijanja, temperature i trajanja – na jednostavan način. Podešenja koja su u toku prikazana su na displeju.

MYbake

Plus za ponavljanje vaših najuspješnijih kombinacija!

Program MYbake omogućava odabir pripremljenih recepata i spašavanje vlastitih kombinacija koji mogu sačinjavati biblioteku recepata za čak 120 jela. Memorijski program raspolaže s deset kategorija hrane (kao što su: meso, ribe, školjke, povrće, hljeb, itd.) i 12 jela i kombinacija korištenih za kuhanje unutar svake kategorije. Vaša omiljena jela mogu se pohraniti iz programa AUTObake ili možete pohraniti bilo koje željeno jelo za koje ste stvorili svoj vlastiti i vama najdraži postupak upotrijebivši funkcije PRObake i STEPbake. Potreban je samo jedan dodir i pouzdano automatsko ponavljanje postupka je na raspolaganju!

EXTRA

Plus za pravu pomoć u bilo koje vrijeme – na pravoj temperaturi!

EXTRA izbori omogućavaju automatsko namještanje temperature za neki zadatak prema vašem izboru, kao što je brzo zagrijavanje sa funkcijom Preheat+, održavanje pripremljene hrane toplom uz Warming+, grijanje tanjira prije posluživanja uz Serving+, itd. Tu su i prikladne pripreme temperature za odmrzavanje smrznute hrane uz Defrost+ funkciju. EXTRA izbori uključuju i podešenja za mesnu sondu (Probe+) i jednostavno čišćenje vodom (Cleaning+).