Najvažnije karakteristike

Oblik+

Dizajnirane da kuhaju ravnomjerno
Plus za izvanredno ravnomjerno kuhanje! Pećnice Gorenje+ imaju inovativan oblik unutrašnjosti pećnice: strop je zakrivljen u obliku luka a bočni zidovi su zaobljeni ili konveksni. Takav oblik, u kombinaciji s precizno postavljenim grijačima, omogućava raspodjelu vrućeg zraka u cijeloj pećnici na najbolji mogući način. Kruženje zraka u pećnicama Gorenje+ oponaša principe starih peći na drva i čini da jela budu istovremeno sočna i hrskava. Hljeb će imati hrskavu koru dok će u sredini ostati mekan. Mnoga jela imaju jednostavno bolji okus nego u drugim pećnicama!
Oblik+

Prostor+

Istinski prostrana unutrašnjost
Plus i za najveće gozbe! Konstrukcija unutrašnjosti omogućava pećnicama Gorenje+ da ih se svrsta među najprostranije na tržištu s obzirom da vrlo lako omogućavaju pečenje 7 kg teške puretine ili drugih većih komada hrane. Unatoč svojoj veličini, pećnice Gorenje+ spadaju među energetski najučinkovitije na tržištu. Zbog toga što je oblik uvijek kombinovan s izuzetnom tehnologijom!
Prostor+

Veličina+

Značajno veći prostor za kuhanje
Plus za više posuda za pečenje i više delikatesa istovremeno! Pećnice Gorenje+ omogućavaju više kuhanja istovremeno i to ne samo zbog ravnomjernog kruženja zraka kroz sve nivoe već i zbog širine od 46 cm koja nudi 15 procenata više prostora za kuhanje u odnosu na standardnu verziju. Inovativna rješenja u unutrašnjosti i izvanredna tehnologija omogućavaju bolje korištenje širine pećnice. Zato možete peći više u jednoj posudi za pečenje ili se pouzdati u istovremeno pečenje na više različitih nivoa u pećnici.
Veličina+

Gril+

Učinkovito pozicioniranje grijača na različitim visinskim nivoima
Plus za savršeno zapečena jela – i potpunu sigurnost! Kako bi se poboljšala sigurnost, veliki i mali grijač smješteni su u udubljeni strop pećnice gdje ih je teško dohvatiti ili dodirnuti. Kada nešto želite dohvatiti u pećnici, biti će manja mogućnost da se opržite. Grijači su postavljeni na nekoliko nivoa kako bi omogućili ravnomjernu raspodjelu toplote u cijeloj pećnici i time omogućili vrhunske rezultate pečenja. Neki modeli pećnice omogućavaju spuštanje gornjeg grijača kako bi mu se po potrebi moglo lakše prići prilikom čišćenja.
Gril+