Other pluses for ovens

Odmrzavanje+

Plus za odmrzavanje bez kapljica vode i masti! Postavite zamrznutu hranu na žičanu rešetku na srednjem nivou. Posudu za pečenje koja će sakupiti svu otopljenu tečnost postavite jedan nivo ispod.

Čišćenje+

Plus za jednostavno čišćenje korištenjem samo vode! Sve Gorenje+ pećnice nude jednostavnu Čišćenje+ funkciju. Naspite pola litre vode u posudu za pečenje i uključite pećnicu na 70 °C pola sata. Nastala para će omekšati prljavštinu na zidovima pećnice. Nakon ovog procesa, jednostavno obrišite ostatke mekanom krpom. Rezultat čišćenja je odličan! Ne zahtijeva upotrebu deterdženata, što ga čini i prikladnim za očuvanje okoliša.

Zagrijavanje+

Plus za brzo zagrijavanje! Za samo šest minuta 200°C! Kada odlučite pripremiti svoje jelo u pećnici, više nije potrebno čekati i čekati da se zagrije na odgovarajuću temperaturu. Pećnica Gorenje+ postići će je za koju minutu. To je omogućeno zahvaljujući zaobljenom obliku unutrašnjosti i istovremenom radu pametno raspoređenih grijača. Barem 30 procenata brže zagrijavanje učinit će pečenje pica, biskvita i ostalih jela koja se spremaju u zagrijanoj pećnici puno efikasnijim. Zvučni i svjetlosni signal pokazat će da je postignuta željena temperatura.

Temperaturna sonda+

Plus za meso pečeno tačno prema vašem ukusu! Izaberite modele pećnice Gorenje+ koji imaju temperaturnu sondu – poseban senzor za provjeru pripremljenosti mesa. Utisnite sondu u meso i namjestite željenu temperaturu. Indikator na upravljačkoj ploči pećnice izvijestit će vas kada je meso pečeno baš onako kako želite. Od sada, vaše će meso uvijek biti pečeno onako kako volite!

Nivo+

Plus za više peciva ili kolačića ispečenih istovremeno! U pećnicama Gorenje+, omogućeno je istovremeno pečenje u tri nivoa, bez ikakvog straha da će na svakom od njih biti ostvaren drugačiji rezultat pečenja. Ventilator na unutrašnjem zidu pećnice ravnomjerno i brzo raspoređuje toplotu po cijeloj pećnici. Visokoučinkovito kruženje vrućeg zraka dovodi do vrhunskih rezultata te štedi vrijeme i energiju.
Teleskopske vodilice, izvlačive skroz ili do 3/4 dužine

Teleskopske vodilice, izvlačive skroz ili do 3/4 dužine

Plus za sigurnost i jasnoću! Pećnice Gorenje+ imaju teleskopske vodilice koje se mogu izvući u cijelosti ili do ¾ dužine. Ove vodilice jako pojednostavnjuju umetanje posuda za pečenje u pećnicu. Opcija izvlačenja posude za pečenje poboljšava sigurnost i omogućava savršenu kontrolu za vrijeme postupka pečenja i nakon njega. Ona značajno smanjuje i opasnost od opekotina. Ove su vodilice u posljednje vrijeme standardna oprema kod najvećeg broja modela dok se kod nekih mogu po želji ugraditi i kasnije.

Posuda+

Plus za raskošne gozbe! Duboka posuda za pečenje sa stranicama od 5 cm izvrsna je za pečenje hljeba, lazanja, musake i sličnih jela. Više stranice spriječavaju curenje i špricanje masnoće po zidovima unutrašnjosti pećnice i zapečenja na njima. Posuda za pečenje presvučena je visokokvalitetnim emajlom koji omogućava jednostavno čišćenje.

Podgrijavanje+

Plus za održavanje prave temperature kuhane hrane! Temperatura se može namjestiti između 30 i 95 °C i osigurati da hrana bude na pravoj temperaturi do dva sata. Hrana će zadržati svoj ukus i aromu, te ostati topla ili vruća za kasnije posluživanje. Ova će se funkcija pokazati vrlo praktičnom kada pripremate gozbu s više jela, a odstranit će i potrebu savršenog programiranja vremena završetka pripreme svakog pojedinačnog jela.

Posluživanje+

Plus za posluživanje hrane na profesionalno zagrijanim tanjirima! Funkcija Posluživanje+ omogućava da zagrijete tanjire u pećnici na temperaturu između 30 i 80 °C. Hrana pripremljena kod kuće može biti servirana kao u najboljim restoranima. Zagrijani tanjiri održavat će juhu vrućom i sačuvati ukus u povrću i mesu.

Hlađenje+

Plus za rashlađene vanjske stranice pećnice! Visoko učinkovit sistem hlađenja čini da temperatura vanjskih stranica pećnice budu mnogo hladnije, tokom kuhanja i poslije. Specijalni ventilator u kućištu pokreće topli zrak i miješa ga sa hladnim zrakom iz okoline. Tako rashlađen zrak cirkuliše ispod vanjske strane pećnice. Kada se kuhanje završi, sistem rashlađivanja nastavlja da radi sve dok se temperatura vanjskih stranica ne spusti do 60 °C, što se mjeri specijalnim senzorom toplote. Hlađenje+ će rashladiti strane pećnice i vrata kako bi vas zaštitio!

Pogled+

Plus za jasan pogled na prostranu unutrašnjost! Veća i bolje uređena unutrašnjost pećnica Gorenje+ zahtijeva odgovarajuće osvjetljenje. Odabrani modeli imaju dvostruko osvjetljenje s pametnim rasporedom svjetala za osvjetljavanje i najudaljenijih uglova. Kontrola nad postupkom kuhanja je zagarantovana.

Termo vrata+

Plus za sigurnost i energetsku učinkovitost! Pećnice Gorenje+ imaju izvrsnu izolaciju vrata pećnice. Odabrani modeli imaju dodatno trostruko ostakljenje koje reflektuju toplotu dok pećnice s funkcijom pirolize imaju vrata s četiri sloja. Odabrani izolacijski materijali, kombinovani s posebnim reflektivnim slojem na staklu, poboljšavaju radnu sposobnost pećnice i smanjuju potrošnju energije. Vrata su uvijek hladna i sigurna za dodir s vanjske strane.

Glatka vrata pećnice

Plus za jednostavno čišćenje! Vrata pećnice mogu se lako odvojiti i nemaju nikakva udubljenja ili rubove u kojima bi se mogla sakupljati nečistoća. Takva konstrukcija omogućava njihovo jednostavno održavanje čistima samo brisanjem.

Visokokvalitetni emajl u pećnicama i na posudama za pečenje

Plus za okoliš i izvrsne rezultate kuhanja! Unutrašnjost pećnica Gorenje+ presvučena je posebnim visokokvalitetnim emajlom koji smanjuje potrošnju energije, poboljšava raspodjelu toplote u pećnici i dodatno olakšava čišćenje. Površina presvučena takvim emajlom reflektira toplotu nazad u unutrašnjost pećnice smanjujući na taj način potrošnju energije i poboljšavajući rezultate kuhanja. Dodatno, emajlirana je površina vrlo glatka što spriječava masnoći da se zalijepi ili zapeče na zidovima pećnice.

Odstranjive zaštitne obloge

Plus za jednostavno i istinski učinkovito čišćenje! Ugrađene s lijeve i desne strane unutrašnjosti pećnice nalaze se zaštitne bočne obloge presvučene visokokvalitetnim emajlom. U kombinaciji s katalitičkom zadnjom pločom, one omogućavaju lako održavanje čistoće. Obloge su jednostavno odstranjive i mogu se prati u mašini za pranje posuđa. Glatka emajlirana površina otežava masnoći da se zapeče na njoj.

Piroliza+

Plus za savršenstvo automatskog čišćenja! Funkcija pirolitičkog čišćenja koju imaju vrhunski modeli pećnice Gorenje+ posebno je učinkovita, sigurna i prikladna. Pirolitički emajl kojim je presvučena unutrašnjost pećnice, posuda za pečenje i žičane vodilice, otporan je na visoku temperaturu, pa tokom pirolitičkog čišćenja iz pećnice ne morate vaditi posude za pečenje i vodilice. Vrata pećnice imaju četveroslojno ostakljenje otporno na temperaturu koje u kombinaciji s vrhunskom izolacijom spriječava pregrijavanje vanjskih zidova. Za vrijeme postupka pirolitičkog čišćenja, pećnica se zagrijava do nekih 500 °C. Kada temperatura dosegne 250°C, vrata se automatski zaključavaju iz sigurnosnih razloga. Visoka temperatura, zajedno s inovativnim radom grijača i pametnim sistemom prisilnog kruženja zraka, zapravo spali svu nečistoću. Poseban katalizator u gornjem dijelu pećnice automatski uklanja svaki dim i miris stvoren za vrijeme čišćenja. Nakon postupka pirolitičkog čišćenja, ostaci prljavštine pretvoreni su u pepeo. Kada se vrata automatski otključaju, 30 minuta po završetku programa čišćenja, jednostavno obrišite ostatke vlažnom krpom – i to je to! Pećnica je potpuno čista.

Energetska učinkovitost

Plus za uštede! Gorenje+ pećnice su ocijenjene sa najvišim energetskim razredima. U usporedbi sa prijašnjim standardnim modelima, nova generacija pećnica koristi i do 25 procenata manje energije. Pećnice, kao i ostali Gorenje+ uređaji, su napravljeni od materijala koji se može reciklirati; 90 procenata dijelova pećnice je izrađeno od materijala koji nisu štetni po okoliš!

Ergonomija+

Plus za jednostavnu i prihvatljivu upotrebu! Ergonomski dizajn ručki i dugmadi Gorenje+ pećnica je u skladu sa harmonijom oblika i funkcija. Uočljivi detalji upotpunjeni su sa odličnom jasnoćom dugmadi i razumljivim simbolima na prednjoj strani. Dodir je ugodan i komande su uvijek jednostavne i nalaze se tačno tamo gdje očekujete da budu.

Prekidač+

Plus za sigurno otvaranje vrata pećnice – čak i kada su grijači ventilatora uključeni! Kod konvencionalnih pećnica, kod otvaranja vrata pećnice, postoji opasnost izlaganja opekotinama vrućim zrakom. Pećnice Gorenje+ imaju sigurnosni sistem koji trenutno isključi ventilator i grijač kada se za vrijeme rada otvore vrata pećnice. Kada se vrata ponovno zatvore, uspostave se sva prethodna podešenja – ventilator i grijači nastave raditi na način kako su radili prije otvaranja vrata. To omogućava pametni prekidač na vratima pećnice. Vodeći brigu o vašoj još većoj sigurnosti!

Upravljanje na dodir+

Plus za elektronsko upravljanje preko displeja na dodir u samo tri koraka! Nakon uključivanja pećnice jednostavnim dodirom simbola odaberite željeno jelo i potvrdite svoj izbor pritiskom simbola "Start". Prethodno podešeni programi automatski izaberu kombinaciju grijača, temperaturu i vrijeme kuhanja. Jasni simboli pružaju jasnoću i jednostavnost upotrebe. Pećnica se naravno može koristiti i na konvencionalan način: s vašim vlastitim podešenjima temperature, trajanja, korištenja mesne sonde Probe+ i biranja grijača koji će biti upotrijebljeni. Vaša lična podešenja mogu se spasiti i koristiti naredni put jednostavnim dodirom. Patentirani elektronski modul ima i osobinu dječije zaštite koja onemogućava nekontrolisanu upotrebu pećnice i štiti od oštećenja i ozljeda.

Elektronski sat sa upravljanjem na dodir

Plus za jasnu informaciju o toku procesa kuhanja! Kada vrijeme kuhanja i temperature podesite preko displeja sa upravljanjem na dodir, cijeli tok kuhanja može se pratiti na modernom elektronskom satu sa senzorom. Kada se kuhanje završi, sat će emitovati zvučni signal. Površina inovativnog elektronskog sata je skroz glatka i zato je jednostavna za čišćenje.