Ostali plusevi

Indukcija sa trenutačnim djelovanjem

Indukcija sa trenutačnim djelovanjem

Plus za profesionalne rezultate! Indukcijska ploča za kuhanje radi dva puta brže nego plinska ploča za kuhanje; osim toga, ekonomičnija je i sigurnija. Grije samo dno posude dok ostali dio površine ploče za kuhanje ostaje hladan i siguran za dodir. Uključivanje i isključivanje te upravljanje temperature djeluje trenutačno, a ploča za kuhanje se vrlo brzo hladi. Kako se temperatura trenutačno prilagodi vašoj naredbi datoj jednostavnim dodirom, manja je opasnost od prekipljavanja. Osim toga, neki zadaci kao što su topljenje čokolade, izrada profinjenih umaka i druge majstorije osjetljive na temperaturu postaju puno jednostavnije.

Posuđe za indukcijske ploče

Plus za većinu posuđa koje već imate! Odluka da kupite indukcijsku ploču za kuhanje ne zahtijeva da zamijenite svo posuđe i tave. Svo posuđe sa feromagnetnim dnom može se koristiti. Jednostavno uzmite magnet da provjerite da li je posuđe odgovarajuće za korištenje na indukcijskoj ploči za kuhanje: ukoliko se magnet spoji na dno posude, onda će indukcija raditi.
Jednostavno čišćenje površine

Jednostavno čišćenje površine

Plus za ploču za kuhanje koja se lako održava čistom! Kako se indukcijska ploča za kuhanje zagrijava samo ispod posude, a podešavanja temperature djeluju trenutačno, opasnost od prekipljavanja ili izlijevanja je minimalna. Stoga ništa ne zagori i ne zalijepi se za ploču za kuhanje! U slučaju nezgode, jednostavno obrišite površinu. Obična voda će biti dovoljna.
Powerboost+

Powerboost+

Plus za turbo kuhanje! Jednostavno uključite funkciju Powerboost+ kako biste vrhunski učinkovitoj ploči za kuhanje još više povećali snagu grijanja.
Sat+

Sat+

Plus za savršeno tempirano kuhanje! Sat se može podesti na odbrojavanje sve do 99 minuta. Ako vam je iz iskustva poznato optimalno vrijeme kuhanja određenog jela, namjestite vrijeme na ploči za kuhanje koja će se automatski isključiti po isteku podešenog vremena. Zvučni signal označit će da je hrana gotova.
Prikaz preostale toplote (H)

Prikaz preostale toplote (H)

Plus za sigurnost! Signalno svjetlo će pokazivati da li je neka zona kuhanja još uvijek vruća. Dok ono svjetli, ne dodirujte zonu. Preostala toplota može se upotrijebiti za održavanje hrane toplom ili za sporo topljenje – bez upotrebe bilo kakve dodatne energije.

Sigurnosno isključenje HiLight zona

Plus za pouzdanost! Visoko učinkoviti HiLight grijači imaju poseban mehanizam za zaštitu od neželjenog produženog rada. Za razliku od drugih zona kuhanja, maksimalno trajanje kontinuiranog rada i količina isijavanja ovih grijača je ograničena. Zbog toga se oni automatski isključe nakon izvjesnog vremenskog razdoblja. To poboljšava sigurnost i produžava životni vijek grijača.

Zaštita od pregrijavanja

Plus za zaštitu ugrađene elektronike! Poseban višerazinski sigurnosni sistem sprječava pregrijavanje i na taj način štiti elektronsku tehnologiju indukcijske ploče za kuhanje od oštećenja. U slučaju ekstremnog povećanja temperature zone kuhanja, automatski se uključi dvorazinski ventilator. Ako to nije dovoljno, isključi se i Powerboost+, ako je bio aktiviran. Ukoliko je temperatura još uvijek previsoka, smanji se razina snage nekih zona kuhanja. U krajnjem slučaju, isključuju se zone kuhanja. Nakon hlađenja, ploča za kuhanje je ponovno spremna za rad čak i na maksimalnoj razini snage.
Prepoznavanje posude

Prepoznavanje posude

Plus za prilagođavanje radne snage ploče posudi! Indukcijska ploča za kuhanje automatski prepoznaje posudu postavljenu na zone kuhanja. Kada je zona uključena, pokazuje se simbol "U". Zona za kuhanje će početi raditi onako kako je namještena – ali samo kada na nju stavite posudu! To se može učiniti unutar deset minuta od uključivanja zone. Koristite li posudu manju od aktivirane zone kuhanja, ploča za kuhanje će automatski podesiti grijanje u zavisnosti od veličini posude, koristeći samo onu količinu snage koja je potrebna za tu određenu posudu!
Uredno raspoređeno centralno upravljanje

Uredno raspoređeno centralno upravljanje

Plus za poboljšano upravljanje kuhanja! Ikone savršene veličine na staklokeramičkim pločama za kuhanje smještene su točno tamo gdje ih želite: u sredini i desno od ploče za kuhanje. Pažljivo promišljeni položaj upravljačkih ikona još više poboljšava jasnoću i upravljanje funkcijama i značajno olakšava podešavanja.
Koncentrični i ovalni grijači

Koncentrični i ovalni grijači

Plus za različite veličine posuđa! Grijači sa duplim i trostrukim koncentričnim područjima i specijalnim ovalnim oblikom grijača omogućavaju perfektno prilagođavanje posuđu raznih veličina. Sada možete pržiti ribu i meso u velikim tavama na vašoj ploči za kuhanje! Jednostavno aktivirajte dodatni prostor kako biste povećali zonu za kuhanje po želji!
Zaključavanje+

Zaključavanje+

Plus za sigurnost djece! Zaključajte cijelu ploču za kuhanje, ili zaključajte svoja trenutna podešenja. Djeca će biti sigurna od nekontrolisanog djelovanja ploče za kuhanje, a ploča će biti sigurna od njihovih pokušaja da na njoj nešto pokvare.
Više inovativnih oblika

Više inovativnih oblika

Plus za više izbora i novu privlačnost u kuhinji! Raspon ponude Gorenje+ uključuje različite ploče za kuhanje s pametnim rasporedom četiri ili pet zona za kuhanje. Gorenje+ nudi raspon indukcijskih ploča za kuhanje, ploča za kuhanje s HiLight grijačima, plinske ploče za kuhanje i posebnu Teppanyaki ploču za kuhanje. Ploče za kuhanje nude se u različitim širinama i opremljene su s različitim vrstama upravljanja kao što su ergonomski oblikovana dugmad, upravljanje na dodir ili najinovativnije rješenje Slider+. Izaberite sami!
Restzone+

Restzone+

Plus za najveću površinu za privremeno odlaganje na ploči za kuhanje! Inovativno raspoređene zone kuhanja ostavljaju dovoljno prostora između njih za pomicanje i privremeno odlaganje dodatnih posuda - na samoj ploči za kuhanje. Takvo prikladno rješenje posebno je praktično u malim kuhinjama s uvijek premalo radne površine; osim toga, to omogućava kuharu da se u potpunosti posveti svom poslu!
Izuzetno veliki 26-centimetarski grijač

Izuzetno veliki 26-centimetarski grijač

Plus za posebno velike posude! Indukcijske ploče za kuhanje imaju poseban grijač promjera 26 centimetara koji kuhanju daje nove dimenzije. On omogućava vrhunski učinkovitu upotrebu posuda za posebne namjene kao što su tave za paellu, velike parne posude za kuhanje ili obični XL lonci za pripremanje velikih količina hrane – za pohranjivanje ili za velik broj gostiju na ručku.

Crne aluminijske ivice

Plus za elegantne detalje! Sve Gorenje+ ploče za kuhanje karakterišu aluminijske ivice - u crnoj boji! Ivice štite staklokeramičku ploču, a visoko-kvalitetni crni aluminij uklapa se u izgled inovativno dizajnirane ploče za kuhanje.
Ugradnja bez čudnih rubova

Ugradnja bez čudnih rubova

Plus za potpuno glatku radnu površinu! Zaboravite rubove između ploče za kuhanje i radne površine. Odabrane indukcijske ploče, ploče za kuhanje s HiLight grijačima i plinske ploče za kuhanje na staklokeramici dizajnirane su tako da omogućavaju vrhunski preciznu ugradnju i poravnavanje s radnom površinom. Posebno obrađeni rubovi staklokeramičkih ploča omogućavaju savršene prelaze između ploče i radne površine. Ugradnja je jednostavna, a krajnji učinak je profinjeni izgled cijelog kutka za kuhanje.
Veća snaga plamenika

Veća snaga plamenika

Plus za plin! Novi posebno snažni plinski plamenici griju posudu puno brže i na taj način skraćuju vrijeme kuhanja. Kraće vrijeme kuhanja u kombinaciji s visokom temperaturom predstavlja važan faktor kod mnogih jela, posebno kod pečenja uz miješanje gdje povrće treba biti djelimično prženo ali još uvijek hrskavo!

Toplotna zaštita za automatsko isključenje

Plus za sigurniju upotrebu plinskih ploča za kuhanje! Ako se za vrijeme rada plamenika plamen ugasi, posebna zaštitna naprava osigurat će trenutni prekid dovođenja plina. Budući da je dovod zatvoren, nema opasnosti od curenja plina.
Domino kombinacije

Domino kombinacije

Plus za individualne kombinacije! Manje idukcijske i staklokeramičke ploče za kuhanje sa dva grijača koja se mogu kombinovati prema vašoj želji. Dostupni moduli uključuju staklokeramičku ploču sa specijalnim wok plinskim plamenikom!
Tappanayaki+

Tappanayaki+

Plus za upotrebu manje masnoće!
Ugradbena ploča od nehrđajućeg čelika inspirirana je japanskom kuhinjom. Naziv ove vruće ploče koja omogućava grilanje u vašoj kuhinji izvedena je od japanskih riječi teppan (čelična ploča) i yaki (grilano). Namijenjena je grilanju na minimalnoj masnoći i stoga predstavlja savršeni izbor za svakoga ko želi pripremiti zdravo jelo – posebno meso i povrće. Glatka površina omogućava jednostavno čišćenje. Dovoljno je ohlađenu ploču nakon upotrebe prebrisati krpom. Zahvaljujući jednakim ivicama od crnog aluminija, ploča Teppanyaki+ se sama od sebe savršeno uklapa u kombinaciju sa svim ostalim pločama za kuhanje Gorenje+.
Snaga+

Snaga+

Dodatna snaga kada je potrebna
Plus za istovremenu maksimalnu snagu svih zona kuhanja! Power+ je nova generacija indukcijskih ploča za kuhanje čija funkcija Powerboost+, novi visoko-učinkoviti indukcijski namotaji i dvostruka snaga ventilatora za hlađenje još poboljšavaju izvanredna svojstva indukcije. Pametni elektronski prekidači upotrebljavaju se kako bi se snaga raspodijelila između ugrađenih induktora što vam omogućava istovremenu uportrebu svih zona kuhanja pri najvećim podešenjima. Vrlo sigurno. Vrlo učinkovito!
Kontrola+

Kontrola+

Jednostavna kontrola
Plus za svaku zonu za kuhanje! S obzirom da je svaka zona za kuhanje opremljena sa svojim vlastitim modulom koji sadrži programski sat i uređaj za upravljanje na dodir, vrijeme kuhanja može se podesiti za svaku zonu odvojeno. Nakon isteka podešenog vremena, zona na kojoj se kuha će se automatski isključiti, što će biti označeno i zvučnim signalom. Proces kuhanja se može ažurno podesiti na devet nivoa snage. Sve funkcije su prikazene preko razumljivih simbola. Sve ovo pruža savršenu kontrolu nad vašim kuhanjem - bez ikakvog napora!

Tiho+

Super tihi rad
Plus za značajno manju razinu zvuka i kod najviših nivoa snage! Inteligentno prespajanje između indukcijskih navoja i najveći kvalitet komponenti daju važnu prednost novoj generaciji indukcijskih ploča za kuhanje u odnosu na vrstu ploča za kuhanje koje smo koristili do danas. Čak i kada se koriste sve zone kuhanja istovremeno najvećom snagom, karakteristična buka indukcije jedva će se moći čuti.
Zaštita od prekipljavanja

Zaštita od prekipljavanja

Plus za trenutno povećanje snage i automatsko smanjenje snage na željenu temperaturu! Nakon što se uključi, ploča za kuhanje se automatski napaja snagom koja je potrebna za brzo postizanje željenog nivoa. Kada se taj nivo postigne, snaga se smanji na nivo koji je dovoljan za održavanje potrebne temperature. Inteligentna funkcija, koja se može uključiti ili isključiti u bilo koje vrijeme, sprječava prekipljavanje tekućine ili produženo vrenje kada ono nije poželjno.

Podgrijavanje+ i Topljenje+

Kuhanje na lagan način
Plus za upravljanje niskim temperaturama i energetski učinkovito kuhanje! S uključenom funkcijom Topljenje+, zona za kuhanje će održavati stalnu temperaturu od 42 °C. Jednako zagrijavanje je izvrsna funkcija koja omogućava da jednostavno i sigurno topite med, maslac ili čokoladu – bez opasnosti od zapečanja! Ova je funkcija idealna i za odmrzavanje smrznute hrane. Funkcija Podgrijavanje+ olakšava držanje hrane na idealnoj temperaturi za posluživanje, tj. na 70 °C. Kod ove temperature, hrana će ostati topla i zadržati svoj ukus i miris.
Prostor+

Prostor+

Pametno raspoređene zone kuhanja
Plus za jednostavnije rukovanje posuđem i poboljšanu kontrolu! Kod kuhanja na indukcijskim pločama za kuhanje Power+, nikada neće nedostajati prostora. Čak i kada se koriste sve zone kuhanja, na raspolaganju će biti široki prostor oko njih. To je rezultat pažljivo promišljenog rasporeda zona kuhanja na pločama za kuhanje svih širina – 66, 77, i 90 cm!
Pauza+

Pauza+

Pauza po potrebi
Plus za sigurno kuhanje – čak i kada napustite kuhinju! Dovoljan je jednostavan dodir kako bi se trenutno zaustavio rad svih zona kuhanja. Ako okolnosti nalažu iznenadnu pauzu u kuhanju, sve će ostati pod nadzorom čak i bez vaše prisutnosti. Kada se vratite, ponovno dodirnite istu tipku kako biste nastavili s radom, sa svim nepromijenjenim podešenjima!