Unikatni i inovativni iChef+ iz Gorenja

Revolucinarno upravljanje pećnicom na dodir

Gorenje+ ekskluzivni ugradbeni aparati, premijerno su prikazani na LivingKitchen 2011, karakteriše ih jedinstveni iChef+ modul pećnice sa velikim displejom u boji koji omogućava odabir funkcija jednostavnim klizanjem prsta po ekranu. iChef+, dobitnik nagrade Red dot Design Award 2011 i Plus X Award 2011, je globalna inovacija: najmoćniji kompjuterski sistem upravljanja koji se koristi u pećnici, koji omogućava odlične rezultate kuhanja i zaštićen je patentom.

Prve Gorenje+ pećnice koje karakteriše jedinstveni iChef+ modul već su dostupne na evropskim tržištima. U Njemačkoj, inovativna pećnica, model GO896X, je proglašena za proizvod godine u kategoriji pećnica (Plus X Award 2011).

iChef+ - revolucionarni modul pećnice s velikim displejom u boji je globalna inovacija i najmoćniji sistem kompjuterske kontrole koji se koristi u pećnici.

iChef+ predstavlja novi plus za više užitaka sa profesionalnim efektima – uz logični displej s upravljanjem na dodir pomoću ikona u boji!  Kompleksna inovacija pretvorena u jednostavno korištenje i jako uočljivu formu. Upravljanje vašom pećnicom postaje čisto zadovoljstvo koje podsjeća na najbolja iskustva koja nude ostali potrošački elektronski uređaji. Jednostavno, logično i inovativno. Touch by touch. Slide by slide.

Glavni meni: put do svih programa i funkcija

Na početku displej pokazuje vrijeme i datum. Čim dodirnete staklom zaštićen displej, pojavi se glavni meni koji vam omogućava da namjestite vrijeme i datum kao i jezik – nudeći 30 opcija. Glavni meni je također i vaš ulaz u odabir programa kuhanja: SIMPLEbake, AUTObake, MYbake, EXTRA, PRObake i STEPbake,  jedinstvene i patentirane karakteristike, omogućavaju vam podešavanje do 3 faze procesa kuhanja sa različitim i potpuno prilagođenim postavkama. Ovo je istinska revolucija u jednostavnom podešavanju.

iChef+ predstavlja novi plus za više užitaka sa profesionalnim efektima – uz logični displej s upravljanjem na dodir pomoću ikona u boji! 

Vaše omiljeno jelo može se spasiti iz AUTObake programa, ili možete sačuvati bilo koje željeno jelo za koji ste kreirali svoju vlastitu proceduru koristeći PRObake i STEPbake funkcije.

iChef+ će obavještavati o svakom jednostavnom koraku koji treba napraviti, a kad hrana bude pripremljena samo će vam poželjeti "Bon Appétit".

SIMPLEbake: PLUS za najjednostavniji način pripreme omiljenog jela

SIMPLEbake i AUTObake programi čine kuhanje istinski jednostavnim. Odaberite jelo sa fotografije, procijenite količinu i pritisnite START - i kuhanje počinje! SIMPLEbake program nudi 9 kategorija najčešće pripremanih jela, dok AUTObake nudi izbor od 65 prethodno podešenih recepata uključujući fotografije, provjerenih i odobrenih od šefova kuhinja i nutricionista. Programi će zasigurno oduševiti i one koji nisu previše entuzijastični elektronskim upravljanjem, jer nude odlične rezultate svima koji uživaju u savremenim metodama kuhanja, ali odbijaju da se bave detaljima procesa kuhanja - pa čak i potpune početnike.

PRObake: PLUS za kuhanje u tačno definisanim koracima

PRObake program, u kombinaciji sa dodatnim programom nazvanim STEPbake, dvije jedinstvene osobine na tržištu, omogućava potpunu upotrebu vašeg kuhinjskog umijeća. Profesionalci i vješti amateri mogu odabrati sve postavke sami. Postavke korištene u kombinaciji sa vašim vlastitim PRObake izborima ne moraju se mijenjati tokom procesa kuhanja; rađe ih možete definisati unaprijed! Na primjer, možete započeti sa nižom temperaturom, potom preći na višu, a završiti sa srednjom; ili možda želite da rade svi grijači na početku. Inovativnan, patentom zaštićeni STEPbake sistem omogućava podešavanje do 3 naredne kombinacije. Odabirom grijača, temperature i vremena kuhanja, napravit ćete jela kako vi to želite, prema vlastitom ukusu. Kad hrana bude gotova iChef+ će vam zaželjeti "Bon Appétit"!

Mybake: Plus za ponavljanje vaših najuspješnijih kombinacija

Mybake program će se pobrinuti da jela pripremljena po vašem ukusu budu pripremljena identično svaki naredni put, uz korištenje istih koraka i postavki. Program koji ste podesili možete spasiti u memoriju pećnice i odabrati naredni put kada ga budete trebali. Možete sačuvati najčešće korištene postavke za vaše omiljene metode kuhanja.

EXTRA programi: Plus za pravu pomoć u svako vrijeme

Također da spomenemo EXTRA program koji sadrži karakteristike kao što su Cleaning+, Defrost+, Probe+ (omogućava upotrebu sonde za meso), i raznovrsna upotreba grijača kao što su Preheat+, Warming+ (za održavanje vaše skuhane hrane toplom), ili Serving+ (da zagrijete vaše tanjire).

Gorenje+  ekskluzivni aparati bazirani su na sveobuhvatnom konceptu razumijevanja iskustava korisnika i dizajnu. Kombinuju širok spektar superiornih aparata za: kuhanje, rashlađivanje namirnica i pranje posuđa.

Vaš izbor je uvijek individualan, ali u vašoj kuhinji, sve se uklapa u harmoničnu cjelinu. Kroz više od šest decenija, pametna kombinacija tehnologije, superioran dizajn, briga za okoliš, veća vrijednost za korisnike, utjelovljena je u Gorenje aparate i pomaknuta je granica standarda kvalitete i korisničkih očekivanja od evropskih proizvođača.

Gorenje kvaliteta i reputacija potvrđena je brojnim prestižnim internacionalnim nagradama kao što su: Red Dot Design Award, Plus X AwardTM, Grüner Stecker prize, Get Connected Product of the Year Award, Product Innovation Award, Trusted Brand, Superbrands, Icograda Excellence Design Award, ICSID Excellence Design Award i Innovation of the year. www.gorenje.com

 

iChef+ programi, postavke i karakteristike